IIQ Nieuws / Pontes Impact: ‘implementatie’ verweven in innovatieontwikkeling

Home/Uncategorized/IIQ Nieuws / Pontes Impact: ‘implementatie’ verweven in innovatieontwikkeling

IIQ Nieuws / Pontes Impact: ‘implementatie’ verweven in innovatieontwikkeling

Implementation IQ werkt vanaf 12 oktober structureel samen met UMCU, vUMC en AMC in ‘Pontes Impact’. Deze samenwerking wordt mogelijk gemaakt door een subsidie uit het Kansen in West fonds van de gemeente Amsterdam en de provincie Noord Holland. Hiermee komt ‘implementatie’ in het hart van de innovatieontwikkeling van Pontes Impact terecht.

Pontes Impact richt zich zowel op innovaties ‘van buiten’ als op innovaties die voortkomen uit het reguliere Pontes programma waarbij kansrijke zorginnovaties worden ontwikkeld totdat ze gelicentieerd kunnen worden aan bestaande of nieuwe ondernemingen.

De afgelopen jaren hebben geleerd dat té veel van deze innovaties vervolgens de markt niet bereiken of daar geen succes boeken. Pontes Impact gaat ervoor zorgen dat de aansluiting met de markt wel gemaakt wordt, en uiteraard is ‘implementatie’ daarbij van doorslaggevende betekenis. Als implementatiespecialist zijn wij nu vast onderdeel van Pontes Impact en zullen wij de komende jaren minstens 40 innovaties naar de zorgpraktijk begeleiden.

Bekijk hier de flyer van Pontes Impact