Ons aanbod

Home/Ons aanbod

Voor innovators

Tijdens de ontwikkeling van uw innovatie helpen wij u om maximale ‘implementatiekracht’ in te bouwen: u houdt al vroegtijdig optimaal rekening met de wensen en eisen van de mensen die straks in de praktijk uw product of dienst kunnen maken – of breken.

Gaat u vervolgens met uw innovatie de markt op, dan zorgen wij er als specialisten voor dat de implementatie veel beter verloopt dan zou gebeuren zonder onze inbreng.

Voor organisaties

Wij helpen u bij de selectie van een innovatie, waarbij wij de implementeerbaarheid onderzoeken. Dit onderdeel blijft vaak onderbelicht, wat na aanschaf tot grote problemen kan leiden.

Heeft u al een innovatie aangeschaft en is de implementatie ervan gestokt? Dan onderzoeken wij de casus en zorgen ervoor dat de innovatie alsnog in gebruik wordt genomen. Soms passen organisatie en innovatie écht niet bij elkaar: in dat geval tonen  wij u dit onderbouwd aan, zodat u zich verder verlies van energie en geld kunt besparen.

Onderzoek en onderwijs

‘Implementatiekunde’ is een nog jong vakgebied, waar veel werk te doen is. Wij werken samen met tal van wetenschapsinstituten om de kennis over implementatie te vergroten. Momenteel brengen wij bijvoorbeeld in Europees verband de lacunes in onderzoek naar implementatie in kaart, gefinancierd door de EU. Bent u wetenschapper, promovendus of afstudeerder en wilt u samen met Implementation IQ het vakgebied verrijken? Neem contact met ons op!

Implementation IQ verzorgt ook regelmatig onderwijs over implementatie, onder meer in het kader van het programma Highway to Health van Stichting Health Valley, en aan diverse universiteiten en hogescholen. Voor een workshop, training of lesmodule kunt u contact met ons opnemen.