IIQ Nieuws / Landelijke uitrol STRIP Assistent met IIQ

Home/Uncategorized/IIQ Nieuws / Landelijke uitrol STRIP Assistent met IIQ

IIQ Nieuws / Landelijke uitrol STRIP Assistent met IIQ

In samenwerking met de Universiteit Utrecht en met het Julius centrum, en met ondersteuning door ZonMW, bereidt Implementation IQ de landelijke uitrol van de STRIP Assistent voor. De STRIP Assistent is een softwareprogramma dat de farmacotherapeutische analyse binnen de STRIP methode automatiseert. Dit verkort de tijd die elke check kost en verhoogt de kwaliteit. Doel van het project: mogelijk maken dat drie keer zoveel patiënten een check op schadelijke polyfarmacie kunnen krijgen. Dat betekent bij duizenden mensen betere kwaliteit van leven en minder ziekenhuisopnamen en voor de BV Nederland een besparing van minstens 30 miljoen per jaar aan zorgkosten.

Landelijk implementatiedraaiboek

Implementation IQ is partner in dit project om de brede uitrol van de STRIP Assistent naar huisartsen en apothekers te begeleiden. In het project ontwikkelt en valideert Implementation IQ een landelijke implementatiestrategie en –middelen, met als resultaat een implementatiedraaiboek dat vrij te beschikking wordt gesteld. Uiteraard functioneert dit draaiboek ook in de IQ Workbench, waarmee apothekers en huisartsen snel en gemakkelijk kunnen implementeren.

Opsteker

CEO Mark Bloemendaal is zeer te spreken over het project: “De STRIP Assistent is ontwikkeld om de STRIP methode een stuk sneller te laten werken. De tijd die een handmatige test kost, is een echte bottle neck. Met als gevolg dat maar 10-30% van de in aanmerking komende patiënten daadwerkelijk getest wordt. De STRIP Assistent doet wat hij moet doen, maar levert vervolgens weer een nieuwe uitdaging op: soepele brede uitrol naar al die huisartsenpraktijken en apothekers die ermee moeten gaan werken. Wij gaan dat met een slim implementatiedraaiboek mogelijk maken. Het feit dat dit implementatieproject als ‘zeer relevant’ door ZonMW is gehonoreerd, laat zien dat niet alleen implementatie op de kaart staat, maar ook onze aanpak. Een opsteker!”

Het project gaat in september 2017 van start en duurt vervolgens 22 maanden.