9 juni / Gelre en Sint Maartenskliniek voeren horizontaal toezicht in

Home/Uncategorized/9 juni / Gelre en Sint Maartenskliniek voeren horizontaal toezicht in

9 juni / Gelre en Sint Maartenskliniek voeren horizontaal toezicht in

Gelre ziekenhuizen en de Sint Maartenskliniek ontvingen afgelopen week het certificaat (assurance verklaring) voor horizontaal toezicht, als eerste twee ziekenhuizen in Nederland.

Omdat horizontaal toezicht wordt beschouwd als een goede manier om de administratieve lasten in de zorgsector te verlichten hebben de vier grote zorgverzekeraars, Zilveren Kruis, CZ, Menzis en VGZ, de handen ineen geslagen. Zij maakten eind 2015 bekend zich in te gaan zetten om horizontaal toezicht binnen zorgorganisaties te realiseren, waarbij één zorgverzekeraar het aanspreekpunt is voor het ziekenhuis en de zaken afstemt met de overige zorgverzekeraars.

Zilveren Kruis heeft de afgelopen jaren hard gewerkt aan horizontaal toezicht met de betrokken partijen. Hier gaat het representatiebeginsel op,
Betrokkenen streven ernaar dat 80 procent van de ziekenhuizen is ingericht op horizontaal toezicht in 2020. Hiertoe hebben de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen (NVZ), Zorgverzekeraars Nederland (ZN) en de Nederlandse Federatie van UMC’s (NFU) het landelijk platform Horizontaal Toezicht ingericht.

Bron: Skipr. Link naar het artikel