29 november / Trapleuningverlenger is Beste Zorgidee 2017

Home/Uncategorized/29 november / Trapleuningverlenger is Beste Zorgidee 2017

29 november / Trapleuningverlenger is Beste Zorgidee 2017

De Trapleuningverlenger van Jeremy en Joël Blom is door het Nederlandse publiek verkozen tot Het Beste Zorgidee van 2017. De uitvinding zorgt ervoor dat mensen die slecht ter been zijn makkelijker de trap op kunnen komen.

De fysiotherapeuten uit Zeewolde ontvingen dinsdag een startkapitaal van 10 duizend euro uit handen van jurylid Pieter van den Hoogenband.

Als fysiotherapeut komen de broers Blom regelmatig bij mensen thuis. Voor iedereen die de trapleuning nodig heeft om naar boven te komen, is het laatste stukje trap door het ontbreken van de leuning vaak een groot probleem. Bij mensen met een nieuwe knie of heup, of ouderen die zijn gevallen, vormt de trap een enorm struikelblok is. ‘De leuning is een cruciaal hulpmiddel’, legt Jeremy uit. ‘Maar deze is meestal niet lang genoeg. Dat betekent dat mensen zich bij de laatste twee treden niet meer kunnen optrekken.’

De broers bedachten een simpele en doeltreffende oplossing. Met behulp van de computer maakten zij een prototype van een verlengstuk dat heel eenvoudig over het einde van de leuning te schuiven is.

Bron: Zorgvisie. Link naar het artikel