25 juli / Ziekenhuizen werken samen in prostaatkankerkliniek

Home/Uncategorized/25 juli / Ziekenhuizen werken samen in prostaatkankerkliniek

25 juli / Ziekenhuizen werken samen in prostaatkankerkliniek

Een groep van 12 ziekenhuizen gaat samenwerken in een nog te openen prostaatkankerkliniek in het Rotterdamse Maasstad Ziekenhuis. De urologen van de ziekenhuizen willen daarbij stapsgewijs robotoperaties uitvoeren voor patiënten met prostaatkanker.

Dat meldt het Erasmus MC, een van de deelnemende ziekenhuizen. Volgens het medisch centrum leidt de concentratie van prostaatkankeroperaties tot betere resultaten en wordt de kans op incontinentie en potentiestoornissen na de operatie erdoor verkleind. De urologen in de kliniek, die op 1 september wordt geopend, zullen werken met een nieuwe pathologietechniek. Daarbij wordt tijdens de operatie de gehele prostaat pathologisch anatomisch onderzocht, om te voorkomen dat er kwaadaardig weefsel achterblijft. Daardoor kunnen de artsen nauwkeuriger opereren, stellen de ziekenhuizen.
De twaalf deelnemers zullen ook samenwerken op het gebied van wetenschappelijk onderzoek naar prostaatkanker: ze gaan bijvoorbeeld de uitkomsten van behandelingen en de effecten daarvan op kwaliteit van leven met elkaar vergelijken.

Bron: Zorgvisie. Link naar het artikel